Appar

Är det säkert att handla från Wish?

Wish är en populär online shopping-app som säljer produkter till mycket lägre priser jämfört med svenska online-butiker. Men kvaliteten är oftast också lägre, och leveranstiden kan vara otroligt hög ibland, allt mellan 2-8 veckor. Även om Wish är en av de mest besökta online shopping-apparna i världen, finns det många användare som fortfarande inte litar på denna plattform helt.

Är Wish säkert att handla från?

Om du också undrar om Wish är ett säkert företag att köpa från, kan vi säga att det är säkert men det finns några viktiga saker att tänka på, som:

1. Storlekar på kläder

Storlekarna på kläder är oftast mindre, så kolla upp måtten som anges för att undvika fel storlek.

2. Varierande priser på samma produkt

Samma produkt kan säljas för flera olika priser, så sök gärna några minuter längre och spara några kronor här och där.

3. Returpolicy

Du kan returnera dina köp, men du behöver betala för frakten tillbaka till Kina, vilket ofta kostar mer än själva produkten.

4. Leveranstid

Tänk på att alltid beställa i god tid, det vill säga räkna med att allt tar 8 veckor. Det händer att man får sina paket ibland redan efter en vecka, men man kan inte lita på det.

5. Försiktighet med recensioner

Lita inte på recensioner till 100%, eftersom det finns en del fake recensioner.

Skatter och avgifter vid beställningar från Wish

När du beställer varor från Wish, som ofta skickas från Kina eller andra länder utanför EU, är det viktigt att vara medveten om att du kan behöva betala skatter och avgifter för ditt köp. Detta beror på att varor som importeras från länder utanför EU är föremål för moms och eventuella tullavgifter.

Från och med 1 juli 2021 har EU:s regler för moms vid import av varor från länder utanför EU förändrats. Nu gäller att moms ska betalas oavsett värdet på varan. Det innebär att du som kund kommer att betala moms på alla paket, även de med lågt värde, när de importeras till Sverige. Momssatsen i Sverige är 25% på de flesta varor.

Om värdet på varan överstiger 1 600 kronor kan du även behöva betala tullavgifter. Tullavgiften varierar beroende på vilken typ av vara det är och vilket land den kommer ifrån. Tullverkets hemsida har mer information om hur du beräknar eventuella tullavgifter.

Postnord eller andra fraktbolag kan också ta ut en administrativ avgift för hantering av tulldeklaration och moms. Denna avgift varierar mellan olika fraktbolag och är bra att ha i åtanke när man beställer från Wish.

För att undvika oönskade överraskningar i form av skatter och avgifter är det viktigt att vara medveten om dessa regler när du handlar på Wish. Om du är osäker på hur mycket du kan behöva betala i skatter och avgifter kan det vara bra att konsultera Tullverkets hemsida eller kontakta dem för att få mer information.

Sammanfattning

Wish är en populär online shopping-app som erbjuder låga priser på produkter jämfört med svenska online-butiker. Det är säkert att handla från Wish, men det är viktigt att vara medveten om vissa saker, såsom storlekar, varierande priser, returpolicy, leveranstid och att vara försiktig med recensioner. Genom att vara uppmärksam på dessa punkter kan du göra mer medvetna och säkra köp på Wish. Detta är bara några saker som är viktiga att tänka på när man handlar på Wish. Läs gärna mer om att handla på Wish på nyheter24.se.

Amanda Karlsson

Driver en E-handel som säljer kläder sedan 4år, utöver det jobbar jag också här på 567.SE

Dela
Publicerad av
Amanda Karlsson

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan