Guider

Få din Instagram att växa

Instagram har blivit otroligt populärt och det är inte fel att säga att det är en av de bästa sociala medier plattformar vi har. Det är viktigt för dom flesta företagen att ha ett bra instagram konto med en del följare. Antalet gilla-markeringar och visningar för dina inlägg avgör hur coola ditt inlägg och ditt företag är. Så vi har samlat 6 olika tips för att få din instagram att växa.

Tips för att få ditt instagram konto att växa

Hashtaggar

Hashtaggar är det viktigaste på Instagram. Om du vill få fler följare måste du vara riktigt bra på hashtaggar. Dina hashtaggar avgör i slutändan hur många personer som kan se dina inlägg och detta kommer att resultera i fler gilla-markeringar för din profil och fler följare.

Du kan försöka komma på din egna hashtaggar eller så använder du dig av verktyg som kan tipsa dig om olika hashtaggs som funkar bra för det du ska lägga upp. Det viktigaste du måste tänka på att ha minst 12-14 hashtaggar per inlägg och max 22-26. Ju mer ditt konto växer desto fler hashtags kommer du visas på och desto fler hashtags ska du använda. Men ifall du bara börjar med instagram och har under 300 följare rekommenderar vi max 14 hashtags. Det är först när du har flera tusen följare du ska börja använda dig av fler.

Bra bildtexter

Bildtexter är också mycket mycket viktiga och du kommer definitivt att behöva ha en bra bildtext för dina bilder du delar på Instagram. Det kan vara en historia bakom bilden eller så kan du ställa en fråga till dina följare och be dem att kommentera under bilden för att starta en konversation.Detta leder ofta till att du får fler kommentarer som är en singnal för instagram att ditt inlägg är poplärt och att det ska visas för fler personer.

Samarbeta med influencers

Exempel på riktigt stor influencer i Sverige är ANNA NYSTRÖM (@annanystrom). Men det finns också många små influencers som är lika bra att använda och kostar mycket mindre. Vi rekommenderar starkt alla influencers över 2 tusen följare.

Att sammarbeta med influencers är otroligt viktigt. Det är dom som kan styra vad dina kunder tycker om dig. En åsikt från en inluenser kan påverka hela ditt företag. Så se till att vara säker på din produkt innan du börjar arbeta med influencers. Du kan be influencers att marknadsföra ditt konto och på så sätt kommer du att få fler och fler följare. Men det finns också många andra metoder för marknadsföring med influensers som tex tävlingar. Där du i samband med influencern publicerar en tävling där de måste följa både dig och influencern du jobbar med och har en chans att vinna ett pris som du betalar för.

Hitta ett tema för dina bilder

Om dina bilder kommer att ha ett bra tema, är detta mer sannolikt att få uppmärksamhet från Instagram-användarna. Det är viktigt att du försöker bara ladda upp bilder med ett tema. Folk vill inte se för mycket och du ska inte heller bara ladda up reklam. Ett bra tankesätt är ladda upp 8 inlägg som inte är direktreklam och sedan 1 som är mer direktreklam för någon av dina produkter eller tjänster.

Skapa inlägg ofta

Dina följare följer dig för att se dina inlägg ofta så du måste uppfylla deras krav för att behålla dina befintliga och få nya följare. Så regelbundna inlägg är ett måste om du vill växa på instagram.

Marknadsför ditt konto på andra sociala medieplattformar

Det är viktigt att använda alla sociala nätverk du har och öka antalet följare du har. Du kan till exempel dela länken till din Instagram-profil i din Facebook-profil och meddela dina Facebook-följare om din Instagram-sida. På så sätt kommer fler och fler att se din Instagram-profil och dina följare kommer att växa avsevärt. Ifall du har en fysisk butik kan det vara smart att ha ett klistermärke i dörren som säger att du finns på instagram. Visa kunder vill följa dig men dom vet inte att du har ett konto på instagram. Det är därför det är så otroligt viktigt att ha sådan information synlig när du möter kunden.

Sammanfattning av vad du måste göra för att växa på Instagram snabbt

Så det här är bara några sätt som du kan använda dig av för att öka antalet Instagram-följare du har. Men det finns otroligt många andra sätt att också få din Instagram att växa. Det viktigaste du måste tänka på är att vara genuin och att inte fylla ditt konto med reklam. Vi hoppas att du gillade vår artikel och att ditt Instagram konto kommer växa!

Jarek Szymczak

Utvecklar webbplatser och appar sedan jag var 12år. Nu förtiden driver jag en webbyrå som specialiserar sig på Sökmotoroptimering.

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan