Övrigt

Vad är ett ID-skydd

I dagens samhälle hör man mer och mer om att någons identitet har blivit stulen. Man hör det riktigt ofta eftersom det händer mer än 500 gånger per dag bara i Sverige. Det värsta är att antalet ökar varje år. Bara under 2020 ökade antalet med 20%. Men vad betyder det egentligen och hur kan man skydda sig mot det. Det är riktigt svårt att förstå sig på det hela om man inte går ut på nätet och söker efter informationen. Det är därför vi har samlat ihop det viktigaste du behöver veta om Id-skydd.

Hur funkar ett ID-skydd?

Ett id-skydd funkar genom att spåra allt som händer kring din identitet dvs ditt personnummer och dina personuppgifter. Direkt när någon försöker använda sig av din identitet för adressändring eller kreditupplysning får du ett sms eller alternativt en email med informationen. Direkt så fort du ser att det inte är något du har gjort ringer du upp ditt ID-skydd företag och dom hjälper dig att blockera det dom försöker göra.

Vart kan man skaffa ID-skydd?

I Sverige fins det flertal företag som erbjuder ID-skydd. Tjänsten dom erbjuder funkar nästan likadant den största skillnaden är faktiskt bara priset. Så vår rekommendation är att använda sig av en prisjämförelse webbplats för ID-skydd. Detta gör att man inte behöver kolla på flera webbplatser. En prisjämförelse sajt som vi kan rekommendera är ID-skydd.nu. Där kan ni hitta dom bästa priserna just nu och dessutom kan ni också få mer information om hur det funkar, vad som är viktigt att tänka på och mycket mer.

Vad mer kan jag göra för att skydda mig?

Det finns många saker man kan göra. Det är alltid en katt-och-råtta-lek där du måste se till att vara mer skyddad än vad bedragaren orkar med. För dom flesta personerna räcker det att skaffa ID-skydd och dom kan vara helt lugna. Men visa personer behöver mer eftersom dom är mer utsatta eller har varit med en informations läcka. Då rekommenderar vi att utöver normalt id-skydd också spärra adressändring, ID-kort och personnummer. Detta kommer göra det omöjligt för bedragaren. En annan rekommendation är att skaffa VPN för när du surfar på webben och inte vill att någon ska få tag på dina personuppgifter. Har man gjort allt detta är det i princip omöjligt för en bedragare att göra något.

Amanda Karlsson

Driver en E-handel som säljer kläder sedan 4år, utöver det jobbar jag också här på 567.SE

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan