Kategori: Övrigt

Blombud på nätet hur funkar det?

Vad kostar ett blombud?

När du köper blommor betalar du först för blommorna, sedan leveransen till mottagaren, oavsett om det är till en privat bostad, ett företag, ett sjukhus eller en begravning.

Priset på en blomsterbukett varierar beroende på vilken bukett du vill köpa, men de minsta buketterna brukar vara 250 kronor, och det finns ingen gräns efter det. Floristens arbete, ersättning, hyra och alla andra kostnader som de måste täcka, liksom avgifterna till organisationen som hanterar blomsterleveransen, ingår alla i blomsterpriset.

Utöver blomkostnaderna finns leveransavgifter, som vanligtvis sträcker sig från 90 till 120 kronor, beroende på storleken på ditt arrangemang och om du har valt en present eller inte.

Hur lägger jag en blombuds beställning?

Vissa människor föredrar att gå till en blomsterhandlare för att köpa blommor, oavsett var de ska levereras i landet, och detta var den vanligaste metoden tills Internet tog fart.

De flesta blomsterleveransorder läggs nu direkt på Internet via ett företag som specialiserat sig på att hantera stora ordermängder och se till att de levereras till rätt blomsterhandlare.

Vad händer om jag köper blommor online och får dem levererade?

Din beställning läggs i ett beställningssystem när du har valt dina blommor från blomsterhandlarens webbplatser, skrivit den korta texten, angett leveransplats och datum och betalat. Floristen tar emot din beställning via beställningssystemet, antingen automatiskt eller manuellt av en människa.

Blombudet har olika metoder för att välja en blomsterhandlare för ditt specifika köp. Beställningar till en viss geografisk region kan delas jämnt mellan närvarande florister, eller så kan de tilldelas olika beroende på olika omständigheter, till exempel om en blomsterhandlare saknar en valfri produkt som du har valt medan en annan gör det.

När du har bestämt dig för en blomsterhandlare kommer din beställning att visas i deras system som en beställning för den blomsterhandlaren (som de får åtkomst till via sin dator, mobiltelefon eller liknande). Floristen får din beställning och meddelar blomsterleveransen om de av någon anledning inte kan fullfölja den.

När det aktuella leveransdatumet närmar sig kommer blomsterhandlaren att knyta ihop din bukett, vanligtvis dagen innan eller samma dag, beroende på hur mycket arbete de måste utföra.

Vem är ansvarig för blomsterbukettens bindning?

Din begäran om att en blomsterhandlare ska leverera en bukett blommor dirigeras genom ett datoriserat beställningssystem till en blomsterhandlare nära den leveransplats du angav när du köpte.

Floristen som kommer att knyta din bukett har troligen fått sin utbildning på en av Sveriges många blomsterskolor. Om din beställning tas emot av blomsterhandlaren i tid, ökar chansen att få de blommor du önskar; annars kommer blomsterhandlaren att välja något jämförbart som matchar den kvantitet du har köpt.

Blir blommorna som på bilden?

Ett utbrett missförstånd är att arrangemanget du köper från blomsterleveranstjänster verkar identiskt med det levererade. Floristerna som anlitar blomsterhandlare runt om i vårt stora land kommer sällan att kunna skicka det exakta arrangemang som du valde och köpte från fotot. Förutom röda rosor har florister olika sortiment och kan därför inte garantera att buketten du köpte kommer att ha exakt samma komposition.

Floristen bör dock alltid tillhandahålla blommor som är jämförbara i färg och utseende (välj den som de har hemma) och, viktigast av allt, har samma penningvärde som blommorna du köpte.

Läs mer om blombud på https://blombudsportalen.se 

Amanda Karlsson

Driver en E-handel som säljer kläder sedan 4år, utöver det jobbar jag också här på 567.SE

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan