Nyheter

Finns det fortfarande online nyheter utan betalväggar?

Dagens tidningar på nätet har idag en betalvägg som innebär att du måste betala för att läsa nyheterna. Vi ser att det kan innebära en risk på många olika sätt. Därför startade vi en ny onlinetidning där vi helt enkelt erbjuder nyheter gratis. Vi börjar med att presentera nyheter för Borås men vi stannar inte där. Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ta del av sina lokala nyheter gratis. Den tekniska utvecklingen vi har haft den senaste, låt säga, 20 åren har inneburit många nya och väldigt många bra lösningar. Allt från våra mobiler som idag är allt annat än en telefon till dem olika elektriska fordon som vi ser idag. Vi kan idag kommunicera globalt med exakt vem vi vill, när vi vill det och på sätt som vi själva väljer.

Betalväggar

Även tidningarna har hängt med i utvecklingen och man har idag vad man kallar för en betalvägg till stora delar av sina nyheter och artiklar. Tittar vi sedan lokalt så är det ofta så att allt innehåll på sidorna är låsta bakom en betalvägg. Det anser vi är en risk sett ur flera aspekter. Integrationen kräver att man blir delaktig i sitt lokala samhälle annars lämnas man utanför, de lokala företagen riskerar också dem att få mindre exponering eftersom en stor del av det lokala bruset handlar om lokala företag, för att inte tala om den exponering som de lokala annonserna innebär. Är dessa låsta bakom betalväggar så riskerar man mindre och smalare synlighet.

Onlinetidningen som skyltfönster

Tidningar online anser vi ska vara ett skyltfönster för det som sajten representerar. Är det en lokal nyhetssite som t ex https://baraboras.se så ska den ju också visa det som är intressant för den lokala läsaren, i detta fallet då Borås. En tidning online har reklam på sajten, dels för att finansiera sin verksamhet men också till stor del för att hjälpa lokala företag och organisationer med att nå ut till sina olika målgrupper. Vi vill ge medborgare i Borås gratis nyheter genom sajten https://baraboras.se Vi kommer snart till dig också!

Jarek Szymczak

Utvecklar webbplatser och appar sedan jag var 12år. Nu förtiden driver jag en webbyrå som specialiserar sig på Sökmotoroptimering.

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan