Kategori: Övrigt

Internet och svenskarna – så används det och så kan det se ut framåt

Internet är idag många människors sätt att kommunicera, tillflyktsort, ett sätt att visa sina alster och att hålla kontakt med vänner och bekanta som finns utomlands eller bara på annan ort. I takt med att världen blir mer och mer globaliserad gör det också att internet får allt större betydelse. Det ökar också behovet av att göra det mer säkert och samt att se hur utvecklingen går framåt. Här finns det också viktiga faktorer inom branschen för att se hur privatpersoner använder internet idag. 

Svensk IT guru börjar med helt nya projekt

En som har arbetat länge med IT säkerhet och är närmast en guru i ämnet, är Anne-Marie Eklund Löwinder. Hon har slutat på Internetstiftelsen för att göra något helt annat, nämligen starta eget i lite samma anda som tidigare. Nu kommer det dock mer handla om utbildningar, presentationer och liknande inom cybersäkerhet och då främst riktat mot ledningar och styrelser. När hon får frågan om vad som har varit den största och viktigaste förändringen inom internet är svaret ganska klart. 

– ”Webben, som var avgörande för internets genomslag. Och möjligheten till fast anslutning. Under den senaste decennierna har transformationen från datorer till smarta mobiler varit oerhört viktig – det har gett oss möjligheten att vara ständigt uppkopplade. Ur ett svenskt domännamnsperspektiv skedde en viktig regeländring år 2003 som gjorde att vem som helst kan registrera vilket domännamn som helst, vilket var strikt reglerat innan dess. Det gjorde mycket för tillväxten av den svenska delen av internet”, säger hon till NyTeknik.

Framåt menar hon på att öppen källkod och data kommer vara det som driver internet och dess funktioner framåt. Digitaliseringen är väldigt viktig men att också säkerheten kommer få en allt större plats.

Både Mark Zuckerberg och internet går in i fas 3

Snacket går om i hur webben nu kommer gå in i fas 3, alltså gå från webb 2.0 till 3.0 och här finns det många delade meningar. Mark Zuckerberg har dock varit ganska snabb på bollen och meddelade tidigare i år om att man vill gå in i ett nytt skede. Frågan är dock om det här kommer bli verklighet snart eller hur hans stora företag kommer att se ut framöver. Mycket av det nya webb 3.0 kommer att innehålla valutor som bitcoins och liknande och även om det inte finns några indikationer på att din lokala butik kommer att ta emot detta snart är det nog svårt att se många år framåt utan det. Det här handlar såklart inte bara om en ny global valuta utan det handlar om ett helt nytt projekt och ett nytt sätt att surfa som kommer att bygga på blockchain. Kommer det nya internet se ut som Matrix?

Digitaliseringen och streamingtjänster

Idag när digitaliseringen också allt mer tar plats i våra liv är det många som kollar på sina favoritprogram, serier, filmer och sporter på streamingtjänster som man betalar för. Den svenska hockeyligan är en utav dem och för den som också gillar att betta på och spela på sina favoritlag är det alltid viktigt att hålla sig ajour med hur det går för laget, skador, och så vidare. bet365 med sin elitserien betting finns därför tillgängligt dygnet runt där du kan kolla nyheter och vad som har hänt, och vad som komma skall i just din favorit turnering eller med ditt lag.

Källa: Unsplash

Digitaliseringen och internet går kanske in i en ny fas snart? Hur kommer det se ut? Hur kommer vi surfa och använda oss av internet om kanske 10 år? Förhoppningsvis kommer utvecklingen att visa sig snart och det kommer bli precis lika nytt som när den fasta anslutningen kom för alla.

Amanda Karlsson

Driver en E-handel som säljer kläder sedan 4år, utöver det jobbar jag också här på 567.SE

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

4 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

4 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan