Övrigt

Första gången du flyttar hemifrån? Oroa dig inte!

Att flytta från dina föräldrars säkra näste för första gången kan vara både skrämmande, spännande och lite ledsamt på samma gång. Flyttar du till en helt ny, främmande stad där du inte riktigt känner någon kan det vara extra läskigt. Det finns mycket att tänka på, allt från finansiering till planering och inredning. Det kan vara fruktansvärt överrumplande och frustrerande att behöva tänka på hur du ska bo samtidigt som du ska ta in alla nya intryck och lära känna människor. Men oroa dig inte, här listar vi de bästa tipsen!

Först och främst: Känn dig till ro med din nya bostad

När du äntligen slått dig ner i ditt nya hem, och oavsett om det är ett litet rum hos en familj eller en egen lägenhet, så är det viktigt att du känner dig bekväm med din nya bostad! Om pengarna inte är där och du inte har råd med så mycket snygga prylar finns det andra sätt. Lägg upp sökes-annonser på Blocket eller Facebook och fråga om någon har möbler som står och dammar hemma i källaren och om de vill bli av med dem. Eller varför inte åka iväg till en loppis med dina föräldrar en dag och köpa några saker du tror skulle passa in i ditt nya kryp-in?

Var redo på att vara extra social

En av de mest spännande delarna med att flytta till en ny stad är den sociala aspekten. Ja, det kan verka skrämmande, speciellt för dig som är rätt introvert till vardags, men så fort du börjar träffa nya människor och vågar vara dig själv kommer allt att kännas bra. För att skaffa nya vänner krävs det att du verkligen försöker, och inte bara går runt och väntar på att folk kommer till dig. Om du flyttat för att börja studera eller för ett jobb kommer du garanterat att skaffa vänner på det sättet, men annars kan det vara klurigt. 

En del människor behöver inte fler nära relationer än en eller två bra vänner, och kanske klarar sig med vännerna de har från hemstaden. Men en del av oss vill gärna ha närkontakt med människor ofta, och om du är en av dem kanske du bara ska nyttja dig av att ta tunnelbanan eller bussen och knulla i stockholm, Malmö eller Göteborg? En del av oss behöver inte mer mänsklig kontakt än någon att skriva med en tisdagskväll när vi ligger hemma och tråkar. 

Kanske du skriver med dina vänner därhemma, eller använder dig av Tinder eller liknande appar för att spendera din tid. Är du singel och inte vågar komma ut ur lägenheten för att träffa folk kan det räcka med att logga in på en sex chat.

Var redo på att utforska!

Att flytta till en ny stad kan komma med lite väl mycket påfrestningar, men det behöver inte vara mer skrämmande än vad du gör det till. Tänk på det som ett nytt äventyr! Med rätt inställning kommer du älska din nya miljö.

Jarek Szymczak

Utvecklar webbplatser och appar sedan jag var 12år. Nu förtiden driver jag en webbyrå som specialiserar sig på Sökmotoroptimering.

Nya Inlägg

Hur Du Skyddar Dig Mot Phishing

Phishing är en form av cyberbrott som har blivit allt vanligare och mer sofistikerat under…

3 månader sedan

Guide: Så Uppdaterar Du WordPress – Varför Det Är Viktigt Att Hålla Din Webbplats Aktuell

I den digitala eran är det avgörande att ha en funktionell och säker webbplats. WordPress,…

3 månader sedan

Maximera Din WiFi-täckning Hemma: En Praktisk Guide för ditt Hem

I dagens digitala värld är en stark WiFi-täckning hemma viktigare än någonsin. Med allt fler…

4 månader sedan

Grundläggande SEO för Svenska Företagswebbplatser: Öka Din Synlighet Online

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av att driva en framgångsrik online-verksamhet. Genom att…

4 månader sedan

Varför en Lokal Webbyrå Är Det Bästa Valet för Ditt Företag

I dagens digitalt drivna värld är valet av webbyrå avgörande för företags framgång. Denna artikel…

4 månader sedan

Horizon Worlds av Meta: En Nedgång i Användarintresse – Vad Gick Fel?

Horizon Worlds är en virtuell värld skapad av Meta, tidigare känt som Facebook. Det är…

4 månader sedan